5 причини защо да организирате поход във Витоша

Posted by: HotelBox
Category: Блог
поход в планината по време на престой в хотел до Витоша

Сутрин е. Ние сме на Витоша. Слънцето се усмихва срамежливо за добро утро. Лъчите му се прокрадват зад облаците и ни галят нежно. Сякаш обещават, че денят ще бъде изпълнен с топли преживявания и хубави емоции. Във въздуха се усеща свежия аромат на цветя. А те, кое от кое по-красиви, са покрили цялата земя. 

Природата се пробуди след дългата зима. А с идването на пролетта у нас се събуди желанието да организираме походи в планината. Мечтаете ли и вашите дни да преминават така? Красиви гледки да се разкриват през погледа ви и свеж въздух да изпълва дробовете ви? Достатъчно е да направите резервация в хотел до Витоша.

Ето защо обичаме толкова планината през пролетта. Разкриваме ви 5 причини защо да организирате поход във Витоша. 

1. Близост до София = Разходки на Витоша (почти) по всяко време

Витоша е само на няколко километра от София и е лесно достъпна. Можете да се качите до планината дори да не разполагате със собствен автомобил. Автобус 66 ще ви спре точно пред хотел “Морени”. Това е последната спирка на линията, така че не се притеснявате – няма какво да объркате. Само проверете разписанието, преди да тръгнете. 

Престой в хотел до Витоша – възможност да организирате поход по всяко време

Необходимостта да се съобразявате с разписанието на автобуса отпада, ако резервирате престой в хотел до Витоша. Тръгвате на разходка в удобно за нас време и се връщате, когато решите. В края на разходката сте заредени, с много истории за разказване и в същото време безмълвни – заради красотата, разкрила се пред очите ви. 

Отсядането в хотел до Витоша ви позволява и отдадете на релакс след цял ден обиколки из красивите кътчета на планината. Може например да се поглезите с масаж или да се отпуснете в джакузи, ако хотелът разполага с такова. Така споменът от преживяното през деня ще предизвиква повече усмивки след време. 

близост на София до Витоша

2. Красива природа = Красиви гледки

Витоша е уникална. Сред най-популярните места са Златните мостове, Боянският водопад, Копитото, Драгалевският манастир. Черни връх също е впечатляващ – със своята красота и височина. Но с него не се изчерпват върховете, които ви препоръчваме да покорите. Съвсем скоро ще ви разкажем и за някои от останалите двухилядници, гордо извисяващи се на Витоша. 

3. Разнообразни маршрути = Опознаване на много нови места

Кратки обиколки, продължителни маршрути, за начинаещи, за напреднали – Витоша предлага по нещо за всекиго. Част от маршрутите водят началото си от хижа “Алеко” – първата хижа, построена в планината в началото на миналия век.

Винаги е по-забавно, когато посещението на нови места се прави в компанията на любими хора. Всичко е по-забавно с приятели. Тогава пътуването се превръща в повече от разходка – става истинско приключение. Така че не тръгвайте на път или поход в планината без храна, вода и верни другари.

Витоша

4. От планинско бягане до пикник = Много възможности за отмора

Витоша е перфектното място за спорт и отдих. Можете да опитате колоездене, планинско бягане и дори езда. Ако сте любители на разходките, препоръчваме преходи или дълги разходки. Има толкова много места и кътчета, до чията красота си заслужава да се докоснете. Може да организирате и пикник. Какво по-хубаво от вкусно хапване сред природата в компанията на най-близките ни? За максимална наслада пригответе домашни сандвичи или крекери и вземете любими напитки. 

5. Свеж въздух = Полза за тялото и за ума

Замисляли ли сте се защо се препоръчва малките деца да бъдат извеждани на чист въздух ежедневно? Времето, прекарано в планината, кара човек не само да се чувства по-добре, но и води до много здравословни ползи за тялото.

Свежият въздух влияе благотворно на белите дробове, сърцето и кръвообращението като цяло. Разходките облекчават напрежението, намаляват умората и ни правят по-концентрирани. 

Няколко минути, прекарани на чист въздух, могат да бъдат полезни за подобряване на настроението. Представете си тогава колко заредени с енергия ще се чувствате след цял ден в планината.

Разходка през почивните дни или по-дълъг престой в хотел до Витоша – няма значение. Важното е да не пропускате да се насладите на планината през пролетта. Ако ви харесва идеята да прекарате уикенд или по-дълъг период сред чистия въздух на Витоша, ще се радваме да ви посрещнем в хотел “Морени”.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.