Организация на моминско парти в 7 стъпки

Posted by: SofiaB
Category: Блог
организация на моминско парти

Поверена ви е задачата за организация на моминско парти? Чудите се откъде да започнете? Нашето кратко ръководство ще ви помогне. Прочетете статията докрай и вижте какво не бива да пропускате, за да организирате незабравимо парти за бъдещата булка. 

  • Планиране на бюджета

Има два подхода, когато става въпрос за бюджета. Първият е да определите предварително колко може да отдели всеки от присъстващите и да планирате събитието спрямо това. Вторият вариант е един човек да покрие всички разходи и след това всеки да му плати своя дял. Помислете заедно как ще бъде най-удобно. Не забравяйте, че това е празникът на бъдещата булка. Тя трябва да се чувства като принцеса и не трябва да плаща за нищо. Общоприето е разходите на бъдещата булка да бъдат разпределени сред останалите момичета, които ще присъстват на партито.

  • Определяне на дата и място

След като сте определили как ще процедирате с бюджета, изберете подходяща дата и място за моминското парти. Вземете предвид предпочитанията на булката и всички нейни приятелки. Добре е да организирате моминско парти в ден, който е удобен за всички. Партито може да бъде в домашна обстановка, ресторант, спа център, плаж или дестинация извън града. Ако е извън града, ще трябва да помислите за транспорт и нощувка. Все пак най-важното е да се съобразите с интересите на булката и колко души общо ще присъстват. 

  • Избор на тема и декорации 

Разберете повече за предпочитанията на булката. Ако сте дългогодишни приятелки, изборът на тема не би следвало да ви затрудни. Вероятно неведнъж тя ви е споделяла желанията и идеите си за този специален ден. Концепцията на партито може да е вдъхновена от любими на булката сериал, филм или цвят например. Впоследствие изберете декорации, които съотвестват на темата и внасят настроение. Особено популярни са ленти за моминско парти. Някои си правят и тениски със закачливи надписи, които да им останат за спомен от този весел ден.

  • Подготовка на предизвикателства и игри за моминско парти

Една от най-важните и забавни части на моминското парти са игрите. Може да включите игри като Колко добре се познават младоженците, Сладки спомени, Познай кой е

За първата ще е необходимо да зададете на младоженеца предварително въпроси. Може да са свързани с тях като двойка или ако искате да затрудните булката, дори със семейството на нейния избраник. Втората игра предполага всяко момиче да опише любим спомен с булката. След това булката трябва да познае коя история от кого е разказана. Последното предложение също изисква предварителна подготовка. Всяко от момичетата трябва да намери и донесе своя снимка от детството. Поставете всички снимки на едно място и предизвикайте булката да познае на коя снимка коя нейна приятелка е.

аксесоари за моминско парти

  • Избор на храна и напитки

Не забравяйте да планирате и менюто. Изберете храна и напитки, които отговарят на вкусовете на гостите и които са подходящи за темата на събитието. Салфетките, чашите, чиниите може да са в тон с основната концепция на партито. Съобразете се дали някое от момичетата избягва консумацията на определена храна. Все по-често срещани са вегетаниарнските и безглутеновите режими на хранене. Планирането на разнообразно меню ще спомогне всички участници да се чувстват комфортно по време на събитието.

  • Помислете за подаръци за булката

Не забравяйте да подготвите специален подарък за булката и всички присъстващи. Албум към булката с пожелания и място за снимки е сред най-разпространените подаръци за моминско парти. Точилка и чук с името на младоженеца също често се подаряват. Ако булката е с чувство за хумор, може да добавите и това към комплекта с подаръци. Булката вероятно ще иска да заеме с подаръците за гостите. Съгласувайте с нея кой ще се погрижи за това.

  • Нужда от транспорт и нощувка 

Ако моминското парти включва посещение на различни места или ще бъде извън града, ще трябва да включите в сметките транспорт и настаняване. Помислете кой ще шофира и какви са вариантите за нощувка. Хотел Морени е перфектният избор за моминско парти София. Хотелът е разположен на Витоша, точно на 20 минути с кола от центъра на столицата. Има ресторант, спа център, комфортни стаи.

организиране на моминско парти

Ако следвате тези стъпки, може да бъдете уверени, че ще се справите отлично със задачата по организация на моминско парти. Помнете, че най-важното е булката да се забавлява и да създадете заедно незабравими спомени.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).