Пет неща, които можеш да правиш, докато си на почивка в хотел Морени

Posted by: SofiaB
Category: Блог
хотел Морени през пролетта в прегръдката на Витоша

1. Разходка в планината

Хотел Морени e разположен на източния склон на Витоша, по средата между двата лифта – кабинковият лифт, който тръгва от кв. Симеоново (който работи само през почивни и празнични дни) и седалковият, който тръгва от кв. Драгалевци (временно не работи). Построен е на височина 1780м. на красивото било под Алеко, поради което разполага с една от най-красивите панорамни гледки от природен парк Витоша.

Обикновено нашите гости след закуска тръгват към Черни връх. Има няколко варианти за изкачването му:

През хижа Алеко, който е един от най-популярните подходи за най-високия връх на Витоша. Повече подробности тук.

От Хотел Морени, който е сравнително по-лесен. Повече подробности тук.
Ако не искате да се качвате чак до Черни връх има лесни и приятни разходки до връх Камен дел, местността Златните мостове, Комините, Железница…

През зимата може да се насладите във Витоша планина и на ски и сноуборд почивка. Повече подробности тук.

2. Да работиш с вдъхновяваща гледка

Намираме се в София, на 20км. от центъра, а сме толкова далеч от стреса и шума на града. Често наши гости ни споделят, че са 100 пъти по-продуктивни като home office с тази гледка тук. Напълно ги и разбираме, защото самите ние ежедневно се чувстваме заредени. Ако работата ви го позволява – съчетайте полезното с приятното в хотел Морени. Можете да ползвате добра и безплатна Wi-Fi връзка не само в лоби бара и ресторанта, но и в стаите, фитнеса и СПА комплекса.

3. Наслади се на спа в планината

Да, разполагаме и със СПА услуги, сред които сауна, джакузи, парна баня, тепидариум, масаж (само при предварително записване). Предлагаме ви да им се насладите напълно, защото те са безплатно включени (с изключение на масажа) при престоя ви в хотел Морени.

4. Почини си на крачка от града

Хотел “Морени” разполага с 13 стаи с голяма спалня, 7 двустайни апартамента с голяма спалня в едната стая и разтегателен диван в другата стая, както и 1 СПА апартамент със собствени сауна и джакузи.

Можете да дойдете на семейна почивка, романтичен уикенд, моминско/ергенско парти, а защо не на тиймбилдинг с колегите?

До хотела се стига по удобен път с красиви гледки, разполагаме с безплатен паркинг за ваше удобство, а също така може да стигнете до нас и с автобус (последната спирка на 66 е хотел Морени).

5. Насладете се на чаша чай или вечеря

Ако искате просто за миг да се откъснете от града, но не разполагате с много време – отбийте се за нещо топло и вкусно в хотел Морени. Може да разчитате на нас и за вашия специален повод.

Ресторантът ни разполага с близо 80 места. В него можете да се насладите на вкусните и разнообразни специалитети, имаме тематично обедно меню всяка седмица. Има отворена и закрита част за ваше най-голямо удобство.

В Лоби бара можете сами или в приятна компания да се насладите чаша вино или коктейл от бара, както и приятната и отпускаща атмосфера около камината. Гостите ни обичат там да закусват сутрин обикновено, защото гледката към планината и София е пленяваща.