Планината като лечител: 5 ползи от почивка в планината

Posted by: SofiaB
Category: Блог

Ако ви попитат кой е най-добрият лечител, колко време ще ви бъде нужно да изброите природата? Да, говорим за слънцето, водата, въздуха. А знаете ли кое е мястото, което предлага всичко това, при това през всички сезони? Планината, разбира се. 

Почивка в планината е добра идея целогодишно. Обичаме разходките през пролетта. Слънцето, все още срамежливо, ни радва с лъчите си, а първите цветя цъфтят. През летните горещини Витоша е нашето спасение. Тя ни кара да забравим за жегите, лудницата, суетата, които големия град носят. Есента пък носи със себе си пъстри килими от листа в огнени цветове, които покриват и без друго красивите пътеки. През зимата планината също е гостоприемно и е приятно място за отдих и отмора. 

Величествени върхове, свеж въздух, приказни гледки – иска ли ви се на всичко това да се радвате и вие? То тогава стягайте куфарите и елате в хотел Морени на Витоша. Неизброими са ползите от почивка в планината, но днес ще се опитаме да ги обобщим в три. 

хайкинг на Витоша

Чист въздух = По-добра концентрация и имунитет

Няма спор, че средата, в която живеем, оказва влияние върху здравето ни. Замисляли ли сте защо в планината се диша по-леко, сънят ни след разходка е по-дълбок и ставаме по-спокойни. Една от причините за това е чистият въздух. Планинският въздух се характеризира с високо ниво на отрицателна йонизация. Това благоприятства бързото оздравяване, изграждането на по-добър имунитет и подобряване на кръвообращението и на общото здравословно състояние като цяло. 

Поход в планината = Добра форма и отлично здраве

Разходките в планината са чудесен начин за раздвижване. Ако работата ви предполага дълго време седене на едно място, преход в планината е чудесен начин за физическа активност. Планинските разходки укрепват сърцето и подобряват общата физическа форма. Преходите в планината имат и друго предимство пред тренировките в големия град – далеч сте от шума и голямата навалица. Може да останете насаме с мислите си и да постигнете хармония. 

Възможности за активен отдих = Наслада и релакс

Почивката в планината ви предоставя възможност не само да се впуснете в разходки, но и да се отдадете на релакс. Ако изберете например хотел със спа на Витоша – какъвто е хотел Морени – то насладата е гарантирана. Може да съчетаете обиколка на Витоша с уелнес релакс. Масажи, джакузи, сауна и парна баня – ще ви предложим всичко това, за да бъде почивката ви при нас пълноценна. 

почивка в планината

Страхотни гледки = Удоволствие и удовлетворение

Аромат на борови иглички и горски цветя, чуруликащи птички, шума на водата, уникални цветове, приказни гледки… Природата е велик творец. Изпитваме благоговение и възхищение пред картините, които тя майсторски рисува. Няма как планината да ви остави равнодушни. Макар и кратък преход в планината има цялостно благотворно въздействие върху психичното здраве. Несъмнено ще усетите спокойствие и ще забравите за проблемите, а изчистването на съзнанието гарантира последваща по-добра концентрация.

В обобщение: Почивка в планината = Спокойствие и вълшебство

Вече разбрахте. Почивка на Витоша гарантира приятни мигове, незабравими емоции, по-здраво тяло, по-спокоен дух. Почивката тук е наслада не само за тялото, но и за душата. Ще си позволим да цитираме Роза Герт, която казва “Природата е най-добрият лечител. Мълчаливо слушайки, изцелява душата ти и ти подарява радост”. И наистина. Природата е уникален учител, който ни показва що е то красота, търпение, спокойствие и който ни помага да се откъснем от забързания градски живот.

Стегнете багажа още днес и се насочете към хотел Морени на Витоша. Ще ви очакваме в прегръдката на планината, на 1780 м надморска височина. Тук, недалеч от столицата и същевременно далеч от шума на големия град, ще се насладите на уникални гледки, неповторим комфорт и вкусна храна. В ресторанта ще откриете разнообразие от предложения за всеки вкус, а модерните стаи и апартаменти ще ви предоставят уюта, който заслужавате.  

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).