Планината като лечител: 5 ползи от почивка в планината

Posted by: HotelBox
Category: Блог

Ако ви попитат кой е най-добрият лечител, колко време ще ви бъде нужно да изброите природата? Да, говорим за слънцето, водата, въздуха. А знаете ли кое е мястото, което предлага всичко това, при това през всички сезони? Планината, разбира се. 

Почивка в планината е добра идея целогодишно. Обичаме разходките през пролетта. Слънцето, все още срамежливо, ни радва с лъчите си, а първите цветя цъфтят. През летните горещини Витоша е нашето спасение. Тя ни кара да забравим за жегите, лудницата, суетата, които големия град носят. Есента пък носи със себе си пъстри килими от листа в огнени цветове, които покриват и без друго красивите пътеки. През зимата планината също е гостоприемно и е приятно място за отдих и отмора. 

Величествени върхове, свеж въздух, приказни гледки – иска ли ви се на всичко това да се радвате и вие? То тогава стягайте куфарите и елате в хотел Морени на Витоша. Неизброими са ползите от почивка в планината, но днес ще се опитаме да ги обобщим в три. 

хайкинг на Витоша

Чист въздух = По-добра концентрация и имунитет

Няма спор, че средата, в която живеем, оказва влияние върху здравето ни. Замисляли ли сте защо в планината се диша по-леко, сънят ни след разходка е по-дълбок и ставаме по-спокойни. Една от причините за това е чистият въздух. Планинският въздух се характеризира с високо ниво на отрицателна йонизация. Това благоприятства бързото оздравяване, изграждането на по-добър имунитет и подобряване на кръвообращението и на общото здравословно състояние като цяло. 

Поход в планината = Добра форма и отлично здраве

Разходките в планината са чудесен начин за раздвижване. Ако работата ви предполага дълго време седене на едно място, преход в планината е чудесен начин за физическа активност. Планинските разходки укрепват сърцето и подобряват общата физическа форма. Преходите в планината имат и друго предимство пред тренировките в големия град – далеч сте от шума и голямата навалица. Може да останете насаме с мислите си и да постигнете хармония. 

Възможности за активен отдих = Наслада и релакс

Почивката в планината ви предоставя възможност не само да се впуснете в разходки, но и да се отдадете на релакс. Ако изберете например хотел със спа на Витоша – какъвто е хотел Морени – то насладата е гарантирана. Може да съчетаете обиколка на Витоша с уелнес релакс. Масажи, джакузи, сауна и парна баня – ще ви предложим всичко това, за да бъде почивката ви при нас пълноценна. 

почивка в планината

Страхотни гледки = Удоволствие и удовлетворение

Аромат на борови иглички и горски цветя, чуруликащи птички, шума на водата, уникални цветове, приказни гледки… Природата е велик творец. Изпитваме благоговение и възхищение пред картините, които тя майсторски рисува. Няма как планината да ви остави равнодушни. Макар и кратък преход в планината има цялостно благотворно въздействие върху психичното здраве. Несъмнено ще усетите спокойствие и ще забравите за проблемите, а изчистването на съзнанието гарантира последваща по-добра концентрация.

В обобщение: Почивка в планината = Спокойствие и вълшебство

Вече разбрахте. Почивка на Витоша гарантира приятни мигове, незабравими емоции, по-здраво тяло, по-спокоен дух. Почивката тук е наслада не само за тялото, но и за душата. Ще си позволим да цитираме Роза Герт, която казва “Природата е най-добрият лечител. Мълчаливо слушайки, изцелява душата ти и ти подарява радост”. И наистина. Природата е уникален учител, който ни показва що е то красота, търпение, спокойствие и който ни помага да се откъснем от забързания градски живот.

Стегнете багажа още днес и се насочете към хотел Морени на Витоша. Ще ви очакваме в прегръдката на планината, на 1780 м надморска височина. Тук, недалеч от столицата и същевременно далеч от шума на големия град, ще се насладите на уникални гледки, неповторим комфорт и вкусна храна. В ресторанта ще откриете разнообразие от предложения за всеки вкус, а модерните стаи и апартаменти ще ви предоставят уюта, който заслужавате.