Спа релакс: Ползи за здравето

Posted by: SofiaB
Category: Блог
релакс в хотел със спа

Спокойствие и релакс в хотел със спа. Не мечтаем ли тайно всички за това? За мигове, в които ще може да се откъснем от натовареното ежедневие, а съзнанието и тялото ще си почиват. 

Част от грижата за физическото и психическото здраве следва да бъде време, което да посветите само на себе си. Спа релаксът е един от най-приятните начини, по които може да направите това. Уикенд в хотел със спа може да е всичко, от което се нуждаете, за да “презаредите батериите”. 

Спа релаксът е повече от просто почивка. Той е преживяване. Преживяване, което успокоява ума и тялото, което подобрява настроението, което ни кара да се потопим изцяло в настоящия момент. 

Днес ще разгледаме някои от основните ползи на релакса. Сигурни сме, че в края на статията ще ви се прииска да съберете приятелките си и да си подарите уикенд по женски. Ако е така, ще ви очакваме в Морени – хотел със спа на Витоша. Уелнес удоволствия в прегръдката на планината – обещаваме да бъде незабравимо. 

релакс зона в хотел със спа - хотел Морени

Намаляване на напрежението и стреса

Знаем, че ежедневието на всеки от нас е напрегнато. Съпътствано от куп работни и лични ангажименти, които трябва да намери начин умело да съчетае. Точно затова като първа причина защо да планирате спа почивка изтъкваме именно намаляване на напрежението. 

Стресът може да има отрицателен ефект върху здравето, а спа релаксът е чудесен начин да забравите за всички задачи, проблеми, стресови ситуации. Релаксът в джакузи, масажите и престоят в парна баня или сауна несъмнено ще ви помогнат да изчистите съзнанието си от всичко, за което се тревожите. 

Подобряване на настроението 

Няма съмнение, че ако организирате спа почивка, в края ѝ ще се чувствате по-енергични, вдъхновени, щастливи. Освен на пръв поглед логичното обяснение – че не правите нищо, не натоварвате тялото и ума си, отдавате се изцяло на релакс, има и научно обяснение. 

Да вземем за пример масажите. Те имат чудесната способност да повишават нивата на хормоните на щастие (ендорфин, серотонин, допамин) и да понижават нивата на кортизол, хормона на стреса. Затова и след като приключи масажът, се усещате леки и изпълнени с енергия. Сякаш масажистът е снел болката, тревогите и проблемите. По време на масаж и като цяло спа релаксация умът и тялото се отпускат. Стресът отстъпва място на щастливи усмивки. 

спа релакс по женски

Подобряване на кръвообращението

Вярваме, че от казано дотук се убедихте – спа почивката носи редица положителни ефекти върху цялото тяло. Друго предимство на релакса в сауна, парна баня и джакузи, е че се ускорява притокът на кислород към тъканите на тялото. По време на различните терапии и процедури кръвоносните съдове се разширяват и по този начин се увеличава притокът на кръв. Този повишен приток на кръв има положително влияние и върху кожата. 

Изхвърляне на токсините, по-чиста и сияйна кожа

Спа почивката прави кожата по-чиста, а тенът на лицето – по-равномерен. Знаем – всяка дама иска да има сияйна кожа. Така че, момичета, вече знаете, това може да бъде постигнато с редовни посещение на спа център. 

По време на престоя в сауна тялото започва да се поти, което ускорява изхвърлянето на токсините от организма. Това е особено полезно за кожата, тъй като токсините могат да допринесат за появата на бръчки, пъпки и други проблеми. Или с две думи – посещението в сауна е повече от приятен начин за отдих. То обещава добро настроение, чиста и сияйна кожа. 

масаж в хотел Морени

В заключение ще обобщим, че спа релаксът може да бъде изключително полезен за здравето. Намирането на време, което да посветите за себе си, е от важно значение, за да бъдете пълноценни като личности. Уелнес почивката е идеалното решение за всички, които търсят здраве, красота, душевен баланс.

Този вид почивка не само помага за отпускане на напрежението и стреса, но и подобрява физическото и психическото здраве. Потърсете хотел със спа и не просто ще се откъснете от проблемите, а ще се пренесете в свят на хармония, спокойствие и здраве. 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).