3 идеи за вълнуващи зимни приключения на Витоша

Posted by: SofiaB
Category: Блог
зимна приказка на Витоша

Зимата е прекрасен сезон. Така уютен, вълшебен и красив. Ръцете ни често са студени, но сърцата ни преливат от щастие и радост заради емоциите по ски пистите. Падне ли първият сняг, започваме да мислим къде може да караме ски и да се спуснем с шейните. Ако сте се насочили към Витоша и искате да добавите уют и спа наслади към ски забавленията, може да потърсите настаняване в хотели на Витоша. Така ще сте близо и до всички развлечения в планината, и до комфортна обстановка, ресторанти и уелнес наслади.

Също като хотелите на Витоша, ски пистите тук са разнообразни и подходящи както за начинаещи, така и за скиори и сноубордисти с опит. Знаем, че всеки, решил да организира ваканция в планината, се интересува от състоянието и нивата на трудност на ски пистите. Точно затова преди да ви разкажем за забавленията, които планината може да ви предложи, ще ви споделим малко повече информация за самите ски писти. 

• Писти, подходящи за начинаещи – Зелена писта, Синя писта (учебна), Меча поляна и Писта за бягане – 3 км. Тук без притеснение може да направите първите си стъпки на ски пистите. Тези писти са отличен вариант за всички, искащи да усетят емоцията от това да карат ски или сноуборд. На Витоша има и училища за зимни спортове. Учител с нужните знания, умения и опит може да ви въведе в света на зимните забавления.

• Писти с лесна степен на трудност – Ски път Лалето, Лалето 3, Черни връх, Синя писта и Меча поляна. Тук ви съветваме да се спуснете, при условие че вече имате опит по ски пистите. Трасетата са с лесна степен на трудност, което ги прави подходящи, ако искате да усъвършенствате уменията си.


• Писти със средно ниво на трудност – Лалето 1, Стената, Диагонала 1 и Диагонала 2. Ако се чувствате уверени по трасето, пред вас стои още по-голям избор. Може да се спуснете както по пистите с лесна трудност, така и по тези със средна степен.

• Писти за експерти – Лалето 2 и Козирката на Боби. В случай че спускането по ски пистите е “ваша втора природа” и може да се наречете професионалист, опитайте да покорите тези две писти. 

Спускането по ски пистите е винаги приятно и носещо адреналин. Изберете подходяща писта според вашето ниво на подготовка. Така ще гарантирате, че няма да изложите собствения си живот и този на останалите скиори на опасност. 

Ако това е първата ви зимна ваканция, не забравяйте също, че изборът на подходяща екипировка е не по-малко важен. В предходната ни статия ви разказахме за какво да внимавате, когато купувате ски екипировка. А сега нека видим какви възможности за забавления предлага Витоша: 

1. Спускане с шейни

Първото ни предложение е за забавление, в което може да участва цялото семейство – спускане с шейни. Това е прекрасен начин да се насладите на чистия планински въздух, да се забавлявате с малчуганите и да бъдете физически активни. Зимни забавления от този тип са чудесни за укрепване на мускулатурата, развиване на координацията и насищане на организма с кислород. А най-хубавото е, че по време на спускането с шейни се произвежда хормонът на радостта серотонин.

спускане с шейни на Витоша

2. Преход с моторни шейни

Ако пък сте сред любителите на адреналина, ви предлагаме да наемете моторна шейна. Разбира се, емоцията е още по-голяма, когато е споделена с любими хора. Може да се насладите на разходката заедно с половинката си. Така пред очите и на двама ви ще се разкрие великолепието на заснежените гори на планината и ще усетите прилив на адреналин. Преходите се правят по предварително избрани маршрути. 

3. Каране на ски и сноуборд 

Освен да се спускате с шейни, на Витоша може да карате ски или сноуборд. Ски пистите гарантират мигове, изпълнени със забавление, снежно настроение и незабравими зимни емоции. Вярваме, че сами се убедихте – от начинаещи до експерти, всички могат да се забавляват тук. Многообразието от ски писти гарантира, че всеки ще прекара приятно. Затова не се колебайте, а планирайте зимната си ваканция в хотел на Витоша. Свеж планински въздух, часове забавления на пистите, много усмивки – така ще премине почивката ви. 


За финал ви споделяме за едно интересно събитие, което ще се проведе на 14 януари 2023 – Витоша Зимен Фест. Осмото издание на фестивала ще премине с много изненади и състезания в различни спортове, сред които планинско колоездене и спускане шейни. Като хотел на Витоша,
хотел Морени е точният избор, ако се чудите къде да отседнете. Комфорт и лукс са отлично съчетани, за да ви предложим почивката, от която имате нужда след дългия ден, преминал в забавления на пистите. 

семейни забавления през зимата по време на престой в хотели на Витоша

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).