Пролет в планината: Красотата на Витоша

Posted by: HotelBox
Category: Блог
пролет на Витоша

С дъх на лалета: Добре дошла, пролет

Когато мислим за пролет, една от първите ни асоциации е ново начало. Пролетта е символ за обновление, пробуждане, презареждане. Това е времето, в което слънцето все по-упорито се опитва да пробие през облаците. Дните стават по-дълги, времето – по-топло, а природата – по-красива. 

Астрономическата пролет вече настъпи. Признаваме, че ще ни липсват снежните гледки. Беше такава хубаво да наблюдаваме през прозорците как снежинките, понесени от вятъра, сякаш танцуват. Едновременно с това се вълнуваме. Щастливи сме да приветстваме новия сезон. Пролетта сякаш идва, за да ни напомни, че зимата не е вечна. Че след всеки мраз идват топли и слънчеви дни. Че всички трудни моменти и студени вечери рано или късно отминават.

Никъде другаде, както в планината, не може да се види така добре как природата “сваля” снежната си премяна и как застилащата доскоро земята снежна покривка отстъпва място на диви цветя. Вълшебно е човек да бъде в планината през пролетта. Да наблюдава как природата се съживява и как слънцето огрява планинските склонове. Буйните треви да се поклащат леко от вятъра, а дивите цветя да разцъфват и да образуват пъстър килим. 

лайка на Витоша

На Витоша през пролетта

Разходка на Витоша през пролетта е задължителна за всеки, който иска да избяга от шума на големия град. Планината винаги е била дом и убежище за миговете, в които искаме да останем насаме със себе си и с мислите си… за моментите, в които бленуваме за спокойствие… за дните, които искаме да прекараме в тишина и уют. Тя винаги е била място за презареждане, за отмора, за връзка на човек с природата и със самия него.

През пролетните месеци свежестта на въздуха в планината е ободряваща. Носи със себе си сладкия мирис на разцъфнали дървета. Накъдето и да се обърнете, различните нюанси на зеленото и разцъфналите цветя ще ви изпълнят с надежда и оптимизъм. Вероятно знаете – зеленото е цветът на природата, на хармонията, на спокойствието. А когато планината е “облякла” зелената си премяна, е просто вълшебна. Толкова е хубаво, когато всяко кътче е изпълнено с пъстри цветя, а всяко утро започва с птича песен. Щастливи сме да кажем “добре дошла, пролет”.

Пролетта носи и многобройни възможности за дейности на открито. Прекарайте време сред многобройните зелени пътеки на Витоша. Със сигурност ще се заредите с положителна енергия. Всяка крачка от вашата обиколка на Витоша ще разкрива пред очите ви нови и нови красиви гледки. 

Топлото слънце и меките температури правят пролетта точното време за разходка. Това време от годината е идеално за опознаване на района. Може да изберете да отидете на Витоша с кола или с автобус 66, който спира в близост до Морените на Витоша (до нас).

Ако обичате предизвикателствата, трябва да опитате да покорите най-високата точка на планината – Черни връх (2290 м). Разбира се, може да и организирате поход в компанията на любими хора. Вече сме споделяли с вас 3 идеи за семейна разходка, а съвсем скоро ще споделим в блога ни още места, които си заслужава да посетите през топлите месеци. 

Времето, прекарано в планината през пролетта, е като приказка. Позволете на сърцето си да я прочете. Разходете се и открийте чудесата на природата. Планирайте уикенд в планината.

цветя в планината

Ако “се оглеждате” за хотел на Витоша, ще се радваме да ви посрещнем в хотел “Морени”. Без значение дали обичате приключенията или просто търсите място за бягство от шума и суетата на градския живот, със сигурност ще се влюбите във Витоша. В чистия ѝ въздух, в зашеметяващите ѝ пейзажи, в природните ѝ хубости.

И един съвет за финал вместо заключение. Не забравяйте, преди да тръгнете, да проверите времето на Витоша. Времето бързо се променя, особено в планината. Бъдете добре подготвени, преди да се впуснете в приключението с име планина… приключението, наречено Витоша.